Knjižna novost: Spoznaj sveto mašo

V petdesetih letih prejšnjega stoletja so se v ZDA ukvarjali z velikim valom spreobrnitev iz protestantizma in potrebovali so dela, ki so bila primerna za spreobrnjence ter njihove otroke. Tako je leta 1954 izšel v ZDA strip Know Your Mass, ki ga je napisal frančiškan p. Demetrius Manousos in je še danes v prodaji. Po več desetletjih je bil v Franciji v polnosti digitaliziran in popravljen ter izdan s strani založb Nuntiavit in RSE. Na tej najnovejši izdaji temelji tudi slovenski prevod.

Strip je podrobna, v celoti ilustrirana razlaga svete maše, ki bralca korak za korakom vodi skozi obred ter podaja razlago tako v liturgičnem kot duhovnem smislu. Kratka in preprosta razlaga je primerna tako za otroke kakor za odrasle, ki bi se radi bolje seznanili s tradicionalno latinsko sveto mašo ter samim bistvom svete maše.

Strip se začne s kratkim uvodom kjer angel varuh mladega fanta spodbudi k resnosti udeležbe pri sveti maši. V naslednjem poglavju se bralec seznani z liturgičnimi predmeti, nato pa sledi krasna razlaga vsakega dela svete maše. Strip ima 95 strani.

Z nakupom podprete delovanje Scutum Fidei, nadaljnje projekte in dobite knjigo, ki vam bo gotovo koristila. Lahko je seveda tudi krasno darilo.

Strip najdete v naši spletni trgovini : https://scutumfidei.si/trgovina/

Dodaj odgovor

0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaTrgovina