Zakaj je potreben kmečki upor?

Ko so v zgodovini naši predniki imeli vsega zadosti, od zvišanih davščin do zmanjševanja svoboščin, s katerimi so jih obdarili ‘razsvetljeni’ oblastniki, so zgrabili v roke vile in kose ter šli iskat staro pravdo. Pri kmečkih uporih seveda ni šlo za poskus ‘iti naprej’, kot so nas radi pitali naši komunistični ideologi, temveč je folk želel iti nazaj, v stare razmere, ki so jih v imenu domnevnega napredka žalibog zavrgli.

V današnjem času se dogaja isto, narod zgrabi pač tisto, kar ima pri roki, ostali sta nam tipkovnica in miška ter hajd, le vkup uboga gmajna! Kljub temu, da sem že precej iztrošena od šolanja na daljavo z mojimi ljubimi šolarji (da, poudarek je na MOŠKEGA SPOLA!), skušam narediti ravno to, napisati poziv, ki bi spodbudil še koga, da bi dvignil svojo besedo ali dejanje proti koronanoriji. Da smo že na tej točki, sem se prepričala pred nekaj dnevi, ko sem prebrala odziv uradnega govorca evropskih oblasti na novinarsko vprašanje, ali bo EU sledila kitajskemu zgledu in začela izvajati jemanje brisov proti covidu iz anusa. Vrli mož je odgovoril, da bodo sledili znanosti in da če nas znanost vodi v anus, bomo pač tja tudi šli (LINK ). Ne vem, koliko se je ta klavrni aparatčik tega zavedal, a po mojem je izrekel resnico našega časa. Politične elite so slepo sledile ‘znanosti’ in vsi skupaj smo se znašli tam, kjer ni nikoli svetlobe. Da, v r…

Žal moram dodati, da me še zlasti boli, da je k temu histeričnemu skrivanju pod posteljo pred sezonsko gripo prav lepo ministrirala moja Cerkev, katere škofom se ni zatresla roka, ko so ukinili javne maše ali prepovedali pobožen sprejem obhajila. Koronagonja v resnici nima meja. Pred kratkim sem bila prisiljena iti k novus nedeljski maši in zaradi nenošenja mask nas je skupaj z otroki nek župnik ustavil sredi molitve in še pred začetkom obreda praktično nagnal iz cerkve. Da o oglašanju raznih ‘moralnih avtoritet’ in cerkvenih dostojanstvenikov vse do vrha, kako je slepo uboganje čudaških koronaukrepov tako rekoč naša moralna, da ne rečem verska dolžnost, sploh ne izgubljam besed. Zlasti spričo dejstva, da iz njihovih ust ni slišati pozivov k ukinjanju splava in zlorabljanja tega zla pri razvijanju cepiv.

Če se ozremo na bolj svetlo plat, bi rada omenila razne proteste zoper novo normalo, ki počasi kapljajo v javnost. Zelo me je razveselil pritisk šolnikov in staršev zoper podaljševanje agonije šolanja na domu (LINK ). Zaman so zaničljivi zapisi nad povprečno rajo, ki samo nerga in si noče priznati, da so jim lastni otroci odveč, izpod peres alfa katoliških mamic (LINK ), kako uspešno žonglirajo skrb za pet in več otrok, šolanje in verouk na domu, po možnosti so še v ta koktejl sposobne vključiti spletno skavtarjenje in opravljanje svojih dolžnosti kot omnipotentne katehistinje ter aktivne udeleženke spletni delavnic DIŽ-a in kar je še take ponudbe. Normalni ljudje pač vidimo skozi, saj vohamo da mineštra, ki nam jo silijo po grlu, smrdi.

Smrdi to, da šolske oblasti otrokom, ki smo jih vsi skupaj vsaj skušali odvračati od ekranov, sedaj sili naše otroke pred njih in da se pred našimi očmi pri belem dnevu spreminjajo v zombije. Še v naši družini, ki mislim, da se zelo aktivno bori zajeziti škodljive vplive šolanja na domu s prepovedjo brskanja po spletu in kar je še pomembneje s pomočjo stalnega preverjanja, z rednim gibanjem na svežem zraku, hišnimi opravili in molitvijo, beleži povečano medsebojno napetost, prepirljivost, več je ravsanja in nerganja, skratka, ni lahko, kako pa je v družinah, ki so v krizo vstopile v dosti slabši kondiciji? Kako lahko razni ‘katoliški’ pozitivčki zamahnejo z roko nad vsem skupaj, češ, imamo priložnost biti več skupaj in graditi odnose! Mah…

Smrdi mi, ko vidim, v kaj so spremenili pastoralo v tako kratkem času. Pri nas so ljudje v vrsti stali pod napuščem v največji zimi, da so lahko šli za 2 minuti po obhajilo na roke! Z masko, seve. Da o prepovedi rožnega venca sploh ne bi – tudi sedaj, ko lahko gremo k maši, pred njo ne smemo moliti. Pa kdo mislijo da so ti ljudje!? Da zapirajo dostop do Boga. To so farizeji, ljudem dajejo piti iz kaluže, do izvira žive vode pa so zazidali pot! Hinavci!

Le vkup, le vkup uboga gmajna. Uprimo se in izborimo si staro pravdo!

Dodaj odgovor

0
    0
    Vaša košarica
    Košarica je praznaTrgovina